Грижи за кожата на ръцете

За да изглежда добре кожата на ръцете ви се нуждае от специални грижи. Както всички знаем, ръцете най-бързо издават възрастта на една жена. Ако искате да имате гладка и красива кожа на ръцете си и винаги да изглеждат добре с перфектен маникюр, не се ограничавайте само с редовното ходене на маникюр. Грижата за ръце трябва да бъде ежедневна и интензивна.

 

Най-важнен е правилният избор на крем за ръце. Ако кожата е много суха, трябва да използвате професионални интензивно овлажняващи кремове за ръце и крака CACEE. Струва си да обърнете внимание на подобни професионални комбинирани кремове за ръце и нокти. Продуктите за грижа за кожата подобряват състоянието на нокътната плочка, омекотяват кожичките, намаляват образуването на кутикула и подобряват външния вид на ръцете ни. Като съставна част от един добър крем за ръце задължително трябва да присъстват Алое Вера, Глицерин и витамини. Нанасяйте овлажняващ крем за ръце всяка сутрин, а за през нощта ползвайте подхранващ крем.
Измивайтете ръцете с течен сапун, тъй като е по-мек и щадящ. Той не само не изсушава кожата, но също така се грижи за нея. При домашна работа с използването на битовите химикали, винаги носете гумени ръкавици. В допълнение към ежедневните грижи, веднъж седмично е хубаво да се глезите с ръчен масаж, маска за ръце или вана за ръце.
Ръчен масаж е най-добре да се прави със специално масло или лек крем. След прилагане на масло или крем, втривайте във всяка ръка и всеки пръст в посока от основата на дланта до върха на пръстите. Правете масаж в продължение на пет минути.
Ефективна топла маска за ръцете може да направите като загреете крем за ръце на водна баня и след това го нанесете върху кожата. Сложете за петнадесет минути гумени ръкавици. Съставките на крема ще се абсорбират по-добре и в по-голяма дълбочина, а кожата ще стане мека и гладка.
При ваната за ръце могат да бъдат използвани ароматни соли или отвари от различни масла и билки. Водата за банята трябва да е със стайна температура, тъй като студената вода причинява лющене на кожата и ноктите, а прекалено горещата вода може да предизвика изгаряне или неприятна болка. Полезна за кожата е ваната с отвара от картофи. Водните бани са собено полезни и ефективни през студените месеци от годината, когато кожата се подсича, лющи и напуква много лесно. Следвайте горните съвети или си харесайте поне един от тях, за да бъдат ръцете ви предмет на гордост! Как да се чувствате и изглеждане зависи изцяло от вас и вашите грижи за себе си!

 


Реклама

Онлайн магазин Арт Нокти


Protected by Copyscape Online Plagiarism Tool