Витамините и ноктите


За да са здрави и силни ни ноктите се нуждаят от витамини. Те могат да бъдат получени от храни, а могат да бъдат закупени от аптеките и добавени с крем за ръце. Можете да направите масаж с крем който съдържа витамини на пръстите на ръцете. Това е силно препоръчителено, тъй като ще подобри кръвообращението им,.
Ще изборим витамините които са необходими за цялостна грижа за ноктите ви. Те спомагат за поддържане на красотата и здравето на ноктите.Витамин С - участва в образуването на пигмент и въглероден метаболизъм, стимулира синтеза на колаген. Той стимулира растежа на ноктите и съединителната тъкан.

Витамин B1 (тиамин) - помага да се поддържат здрави косата, ноктите и кожата.

Витамин В6 "- този витамин е отговорен за развитието на косата и ноктите. Той се намира в рибата, картофите, месото и зелените листни зеленчуци.

Витамин A (ретинол) - активно участва във възстановяването и метаболитните процеси, които регулират действието на мастните жлези. Това прави кожата еластична и я предпазва от стареене и предпазва от чупливи нокти.

Витамин D - помага за усвояването на фосфор и калций, който главните фактори за поддържането на здрави зъби и нокти. Недостигът на този витамин в организма води до рахит и отслабване на костната тъкан. Той се набавя от слънчевите лъчи.

Витамин E (ацетат) - стимулира производството на имунитета, предпазва от рак, забавя появата на бръчки, стимулира обменните процеси в епидермиса. Той се съдържа се в растителното и животинските мазнини, зеленчуци, мляко, яйца, черен дроб, месо, а така също в зародиш на житни растения.. Много полезен за ноктите, така че се добавя сметаната и лакочистител.

Ноктите ви ще са винаги перфектни, ако им предоставите пълния набор от важните за тях витамини.

 


Реклама

Онлайн магазин Арт Нокти


Protected by Copyscape Online Plagiarism Tool